ERASMUS+ přijíždějící zaměstnanci

ERASMUS+ výukový pobyt: přijíždějící vyučující ze zahraniční

Fakulty VŠE mohou na své katedry přijímat zahraniční vyučující v rámci programu Erasmus+. V této souvislosti je potřeba, aby byly splněné podmínky programu:

  • Podepsaná Inter-institucionální smlouva (IIA = Inter-institutional Agreement). Jedná se o bilaterální smlouvu, kterou uzavře přijímající a vysílající instituce na tzv. výukové mobility („teaching mobility“). Zahraniční zájemce o výuku na VŠE nechť si ověří existenci IIA na své domovské univerzitě.
  • Přijíždějící vyučující vyplňuje ve spolupráci s přijímajícím pracovištěm (katedra) dokument Erasmus+ Mobility Agreement – Staff Mobility for Teaching. Formulář obdrží zahraniční pedagog na domácí škole, případně je ke stažení na této stránce níže. Vyplněný dokument podepisuje zahraniční profesor, vysílající instituce a přijímající katedra (pokud vedení fakulty nestanovilo jinak).
  • Na konci mobility hostitelská katedra podepíše kolegovi ze zahraničí dokument „Confirmation“ (předá mu originál), scan či kopii zašle na OZS. Vzor dokumentu ke stažení níže.

Požadavkem programu ERASMUS+ na výukovou mobilitu je odučit minimum 8 hodin za týden či kratší dobu pobytu (minimální délka mobility je 2 dny na hostitelské škole).

 

ERASMUS+ školení: přijíždějící zaměstnanci ze zahraniční

Jednotlivá pracoviště VŠE mohou přijímat zahraniční zaměstnance na mobilitu školení (workshop, školení, job shadowing, ap.) v rámci programu Erasmus+. V této souvislosti je potřeba, aby byly splněné podmínky programu:

  • Přijíždějící zájemce vyplňuje ve spolupráci s přijímajícím pracovištěm dokument Erasmus+ Mobility Agreement – Staff Mobility for Training. Formulář obdrží na domácí škole, případně je ke stažení na této stránce níže. Vyplněný dokument podepisuje zaměstnanec, vysílající instituce a přijímající pracoviště.
  • Na konci mobility hostitelské pracoviště podepíše kolegovi ze zahraničí dokument „Confirmation“ (předá mu originál), scan či kopii zašle na OZS. Vzor dokumentu ke stažení níže.

Minimální délka mobility, dle pravidel programu Erasmus+, je 2 dny.

S případnými dotazy se obracejte na OZS.

ERASMUS+ přijíždějící zaměstnanci